ابزار منو ثابت

Dr. Nasim Ranjkesh

 

 

 دانلود کلیپ ربات برداشت توت فرنگی بر اساس رنگ محصول

 

 


برچسب‌ها:
تاريخ : دو شنبه 17 / 7 / 1395برچسب:ربات, برداشت, توت فرنگی, رنگ محصول, | 5:48 بعد از ظهر | نویسنده : Nasim |

راه‌های تشخیص "عسل‌" طبیعی از تقلبی

 

 

 

 عسل طبیعی

 

عسل به شهد گل ها اطلاق می شود که زنبور عسل پس از تغذیه از گیاهان مختلف، آن را ساخته باشد. به بیان دیگرعسل ماده شیرین و غلیظی است که توسط زنبوران عسل از شهد گل ها جمع آوری شده و تغییر شکل می یابد و سپس در داخل سلول های مومی کندو ذخیره می شود.
زنبوران عسل دارای نیروی ذاتی هستند که گل های مفید را از غیر مفید تشخیص می دهند. آنها با علاقه فراوان سراغ تمام گیاهان طبی و گل های شفابخش می روند و عصاره آنها را گرفته و به بهترین شکل در اختیار ما قرار می دهند. این عسل کاملاً طبیعی و سرشار از مواد غذایی و حیات بخش بوده و می تواند تمام نیازهای غذایی را برطرف کند، زیرا زنبور تمام املاح و ویتامین های موجود در گل را به شکل عسل می پروراند و آن را قابل جذب در خون می سازد. از طرفی کیفیت عسل طبیعی چندین برابر بیشتر از عسل مصنوعی است که زنبور با آب و شکر تغذیه می شود.

 

عسل تقلبی

 

هر گونه تغییری در عسل مانند افزودن یک سری مواد به آن، تقلب محسوب می شود. به طور کلی عسل تقلبی به دو روش تهیه و در سطح جامعه توزیع می شود.

 

الف) بخشی از عسل، تقلبی است


با کمک زنبور


در این روش به وسیله تغذیه مصنوعی زنبوران با شربت قند و آبمیوه ها یا استفاده از عسلک، عسل مصنوعی یا تقلبی تهیه می کنند.


بدون کمک زنبور


در این روش مستقیماً عسل طبیعی با مواد گلوکزی (شربت قند) و شیره میوه ها مخلوط شده و عسل تقلبی تولید می گردد.

 

ب) عسل صد در صد تقلبی است


در این روش عسل 100 درصد مصنوعی بوده و از شیره میوه هایی مانند خرما توت و غیره یا از مواد گلوکزی (شربت قند)، مواد نشاسته ای و ... ساخته می شود که این عسل ها به هیچ وجه عطر و طعم عسل واقعی را ندارند.
عسل های مصنوعی تهیه شده از شیره میوه ها، دارای مواد و ترکیباتی مشابه عسل طبیعی هستند که از تغلیظ آب میوه ها به طریق مصنوعی و صنعتی به دست آمده اند.
این نوع عسل، بدون دخالت زنبور، از قند، نیشکر و میوه های شیرین مانند خربزه، هندوانه، کدو تنبل و خرما تولید می شوند. این روش در ایران متداول نبوده، ولی در بعضی از کشورها مرسوم است.

عسل‌های مختلف زیادی در بازار پیدا می‌شود که تشخیص طبیعی یا تقلبی بودن آن راه‌های مختلف دارد.
اساتید رشته زنبورداری برای شناسایی عسل طبيعي از روش‌های آزمایشگاهی استفاده می‌کنند اما مردم عادی هم با استفاده از روش‌های ساده تجربی تقریبا" می‌توانند نوع طبیعی را از تقلبی تشخیص دهند. این روش‌ها عبارتند از:
 

 

 


برچسب‌ها:
تاريخ : چهار شنبه 5 / 7 / 1395برچسب:عسل طبیعی, عسل تقلبی, استانداردهای عسل, شکرک زدن عسل,, | 1:56 بعد از ظهر | نویسنده : Nasim |

آب تره یا بولاغ اوتی

 

نامهای دیگر: آب تره، علف چشمه، بولاغ اوتي، شاهی آبی، ترتیزک آبی، کلشک، اوتره و ...

نام علمی:Nasturtium nasturtium-aquaticum, N. microphyllum

 

 

بولاغ اوتی به تیره شب‌بو تعلق دارد. گیاهی است علفی و پایا که از ساقه‌های خوابیده آن که عموما ضخیم و گوشت‌دار است، ریشه‌های کوچک و سفید رنگ به صورت شبکه‌ای خارج می‌شود که ارتباط آنها در نقاط مختلف زمین را باعث می‌گردد. برگهای آن متناوب و گوشت‌دار به رنگ سبز تیره و عاری از کرک است. در قسمت انتهایی ساقه آن گلهای سفید رنگی مجتمع به شکل خوشه ظاهر می‌شود که پس از آمیزش هر یک میوه‌ای به صورت خورجین و به طول 2 تا 2.5 سانتیمتر تبدیل می‌گردد. دانه‌اش قهوه‌ای رنگ مدور و واقع در دو ردیف در داخل میوه است، طول ساقه آن به تناسب شرایط محیط زندگی تفاوت می‌کنند. بطوری که در جریانهای آب کم عمق ساقه‌اش کوتاه ولی در جریانهای آب نسبتا عمیق که زلال نیز باشد از 2 متر هم تجاوز می‌کند. نمونه‌هایی از این گیاه در ارتفاعات زیاد می‌رویند. معمولا طعمی تلخ دارند و برعکس نمونه‌هایی که در اعماق زیاد آب رشد می‌کنند طعم تند خود را از دست می‌دهند. در قسمت انتهایی ساقه آن گلهای سفید رنگی مجتمع به شكل خوشه ظاهر می شود. شاهی آبی یا بولاغ اوتی سرشار از املاح و مواد معدنی و ویتامین ها از جمله ویتامین E, C , B است. میزان آهن موجود در آن نیز بیشتر از اسفناج است.

 


برچسب‌ها:
تاريخ : شنبه 30 / 6 / 1395برچسب:آوتره, خواص درمانی, موارد مصرف, تکثیر, برداشت,, | 3:16 بعد از ظهر | نویسنده : Nasim |

هایپواستس یا گل سنگ     Polka dot plant

 


 

 مقدمه


این گیاه با نام علمی Hypoestes phyllostachya به خانواده Acanthaceae تعلق دارد و بومی جزایر گرمسیری و نیمه‌گرمسیری اقیانوس هند است. در زبان انگلسیی به دلیل لکه‌های فراوان موجود بر روی پهنه برگ این گیاهان، آنان polka dot plant (گیاه خالخالی) خوانده می‌شوند. در ایران نیز گاهی این گیاه گل سنگ و همچنین گاهی خال صورتی نامیده می‌شود. هیپو ئستس گیاهی علفی است که همانند یک بوته‌ کوچک رشد می‌کند و طرحهای رنگین برگهایش، آن را به گیاهی جذاب و دوست‌داشتنی تبدیل کرده است. اندازه و رنگ لکه‌های موجود بر روی برگ نمونه‌هایی از این گیاه که به عنوان گیاه زینتی مورد استفاده قرار می‌گیرند بسیار متنوع هستند. برگ هایی خوشرنگ و رنگین و خال خالی، زیبایی وصف ناپذیری به این گیاه بخشیده است. امروزه گل سنگ به رنگهای سفید، صورتی، قرم، سرخابی و شرابی پرورش داده شده و به فروش می رسد.
ارتفاع گل سنگ به 40 سانتی متر می رسد. توصیه می کنیم حتما هرازگاهی برای جلوگیری از علفی شکل شدن گیاه، سر شاخه ها را بزنید با این کار هم گیاه از پایین پر تر می شود و هم شما می توانید همان سر شاخه ها را دوباره کاشته و تعداد گل سنگ ها را افزایش دهید. این گیاه در واقع آپارتمانیست و در فضای خانه به راحتی رشد و پرورش می یابد می توان این گیاه را به صورت مجموعه با گیاهان دیگر در یک گلدان کاشت و یا در تراریوم ها (گلدانهای شیشه ای) از این گیاه در کنار برگهای سبز استفاده کرد. این گیاه گلهای ریزی می دهد که تحت الشعاع رنگ زیبای برگها قرار می گیرد. می توان گفت گل سنگ برای برگش پرورش داده می شود نه گل هایش.

 

 


موضوعات مرتبط: ، ،
برچسب‌ها:
تاريخ : دو شنبه 27 / 6 / 1395برچسب:گل سنگ, تکثیر,آبیاریو نور و دما, خاک, | 3:53 بعد از ظهر | نویسنده : Nasim |
 لیچی    LYCHEE
 
نام علمی: Litchi chinensis
 
خانواده:     Sapindoideae
 
نام های دیگر: سرخالو
 
 
 
 
 
 
 
 
لیچی» یا سرخالو از جمله میوه‌های تابستانی در پاکستان است که شکل و طعم خاصش، آن را از سایر میوه‌های این فصل متمایز کرده است. پوست این میوه قرمز، چرم‌مانند و تیغ‌تیغی و شبیه به توت فرنگی است، قسمت خوراکی آن سفید، شفاف، سفت و آبدار است و شکل آن از گرد و‌ گاه بیضی و قطر آن از یک تا یک و نیم سانتی‌متر متغیر است.

این میوه هسته قهوه‌ای رنگی دارد که طعم آن با خود میوه متفاوت است و پاکستانی‌ها با مخلوط کردن آن با خامه و سایر مواد از آن به عنوان دسر بعد از غذا استفاده می‌کنند. لیچی جزو میوه‌هایی است که رسیده بودن آن را می‌توان از بوی خوشش تشخیص داد. پوست این میوه قرمز رنگ و سفت است اما اگر شیوه خوردن آن را بلد باشید پوست سفت لیچی براحتی از میوه جدا می‌شود و شما می‌توانید مغز سفید رنگ و شیرین آن را میل کنید.

اندازه لیچی تقریبا با آلو سیاه برابر است. هنگامی که اولین بار این میوه را می‌خورید احساس می‌کنید دهانتان خشک شده است اما پس مدتی که لیچی در دهان شما آب شد از خوردن آن لذت خواهید برد.

 
 
 
 
 
 

 


موضوعات مرتبط: ، ،
برچسب‌ها:
تاريخ : دو شنبه 30 / 5 / 1395برچسب:لیچی, تکثیر, گیاهشناسی, خواص درمانی, | 2:36 بعد از ظهر | نویسنده : Nasim |

 

میموزا    Acacia dealbata

 

 نام فارسی: گل حساس ( گل قهر، گل قهر و آشتی، گل خجالتی)

 نام انگلیسی:  Mimosa, Humble plant , Sensitive plant, Blue wattle

 خانواده: Fabaceae

 خانواده فرعی:  Mimosaceae

 تیره: Mimoseae

 راسته: Fabales

 نام علمی:   Mimosa pudica L

 

 

 

 مقدمه

درختی همیشه سبز از خانواده  Fabaceae میباشد که بومی مرکز و جنوب شرقی استرالیا میباشد. میموزا، یک گونه از اقاقیا میباشد که تا 30 متر رشد میکند و گستردگی نزدیک به 10 متر دارد.  10 تا 20 سال زمان نیاز است تا این گیاه به رشد نهائی خود برسد. این درخت سرعت رشد سریعی دارد.

 

مورفولوژی

 

برگهای این گیاه، سبز- آبی بوده و یا خاکستری میباشد، بین 1تا 17 سانتیمتر طول دارند.
گل ها که در اواخر زمستان ظاهر میشوند، گرد، کوچک و زرد و صورتی رنگ هستند و در خوشه هایی زیبا قرار دارند.
گل های این درخت بسیار معطر و زیبا میباشد
میوه این گیاه در تابستان ظاهر میشود و به رنگ قهوه ای تیره است.
میوه های میموزا به صورت غلافی پهن بوده که بین 2.5 تا 11 سانتیمتر طول و بین 6 تا 14 میلی متر عرض دارد .

 

تکثیر

تکثیر این گیاه به 2 روش امکان پذیر است:

1- قلمه چوب نیمه رسیده که در تابستان صورت میگیرد.
2- کاشت دانه: دانه ها را در فصل بهار و دردمای بین 20 تا 25 درجه در فضایی بسته بکارید، بین 1 تا 3 هفته بعد جوانه زنی صورت میگیرد. بهتر است قبل از کاشت دانه ، 48 ساعت دانه ها در آب خیس بخورند.

 

گل قهر و آشتی یا گل حساس، گلی است که وقتی به هر قسمت از آن دست می زنید برگ های کوچک همان قسمت، خود را جمع می کند. مثل یک موجود زنده که قهر کرده باشد و حدودا بعد از ۴-۵ دقیقه برگهایش را باز می کند که به معنی آشتی کردن اوست.

 

برگ های گل قهر و آشتی نسبت به هر عامل محرکی، حتی یک قطره آب یا یک حشره کوچک حساس هستند و به محض برخورد هر شیء با آن و یا لمس برگها با دست، آب از سلول های دیواره ای نازک خارج شده و وارد ساقه می شود. در نتیجه سلول ها چروک شده و برگها شادابی خود را از دست می دهند و جمع می شوند، یا به عبارتی قهر می کنند. معمولاً چند لحظه طول می کشد تا گل قهر کند، زیرا انتقال آب از سلول ها به ساقه ظرف چند دقیقه انجام می شود. اما آشتی کردن و برگشتن به حالت اولیه چند دقیقه طول می کشد. اگر به جایی که برگها به ساقه متصل می شوند دقیقاً نگاه کنیم متوجه می شویم که درآن قسمت برآمدگی نسبتاً کلفتی وجود دارد. در واقع این برآمدگی شامل تعداد زیادی از سلول های دیواره ای نازک است که وقتی آب جذب می کنند، متورم می شوند و به محض خروج آب از آنها، چروک شده و در نتیجه برگها پیچ می خورند.

 

اگر این گل را در منزل نگهدای میکنید، باید آن را از دسترس بچه ها دور نگهدارید. زیرا درصورت تماس مداوم، عوامل محرک حساسیت را از دست میدهد و آسیب می بیند.

 

 

 

دانلود کلیپ لحظه قهر و زمانی که برگها با تماس دست خودشان را جمع میکنند!

 

 


موضوعات مرتبط: ، ،
برچسب‌ها:
تاريخ : شنبه 25 / 3 / 1395برچسب:گل قهر, گل حساس, میموزا, تکثیر, مورفولوژی, | 7:45 قبل از ظهر | نویسنده : Nasim |

Transgenic Crop   گیاهان تراریخته

 

گیاه تراریخته به گیاهی اطلاق می‌شود که ساختار ژنتیکی آن از طریق مهندسی ژنتیک تغییر یافته باشد. این تغییر معمولاً جهت بهبود مقاومت گیاه به برخی آفات یا بیماریهای گیاهی و برای بهبود عملکرد گیاه و بهره وری کشاورز صورت می‌گیرد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

مزایای محصولات تراریخته:

 

1.تولید محصولات قوی تر: محصولات تراریخته در برابر بیماری ها و خشرات مقاوم هستند.
2.محافظت محیط در برابر سموم:به دلیل اینکه محصولات تراریخته نیاز کمتری به سم پاشی از طریق مواد شیمیایی دارند باعث محافظت محیط در برابر سمپاشی و آفت کش ها می شوند.
3.ماندگاری بیشتر محصولات:با تغییر در ساختار ژنی این محصولات، بدون نیاز به ماده اضافه ای محصولات مدت زمان بیشتری با کیفیت باقی می مانند.
4.جنگل زدایی کمتر:با افزایش جمعیت دنیا، نیاز به تخریب جنگل ها بیشتر می شود اما اگر غذای کافی برای این جمعیت فراهم شود نیازی به جنگل زدایی نیست.
5.کاهش گرم شدن زمین:در صورت دستکاری ژنتیکی گیاهان آن ها می توانند دی اکسید کربن بیشتری مصرف کرده و اکسیژن بیشتری را به اتمسفر برسانند که پدیده گلخانه ای را کاهش می دهد و باعث کاهش گرم شدن زمین می شود.
6.کاهش قیمت غذا: اگر تولید محصولات زیاد شود قیمت آن ها کاهش می یابد.
7.تولید محصولات جدید:با دستکاری ژنتیکی محصولاتی به دست می آید که می توانند در هر محیطی رشد کنند. مثلاً تولید گوجه فرنگی در زمین نمکی.
8. مقاومت در برابر حشرات:این محصولات به دلیل مقاومت در برابر حشرات نیاز کمتری به حشره کش ها دارند.

مضرات محصولات تراریخته:

 

1.واکنش آلرژیک:دستکاری ژنتیکی باعث ایجاد پروتئین هایی در گیاه یا جانور جدید می شود که ممکن است برای بدن انسان به عنوان عامل بیگانه شناسایی شده و منجر به ایجاد واکنش آلرژیک شود.
2.نامناسب برای محیط زیست:بقایای این جانداران برای محیط زیست نامناسب است و تا مدت ها به صورت مخفی در طبیعت باقی می ماند.
3.کاهش تنوع زیستی:تغییرات ژنتیکی باعث آسیب به برخی ارگانیسم ها (مانند آفات و حشرات) در اکوسیستم می شود و از تنوع زیستی آن ها می کاهد.
4.کاهش کارایی آنتی بیوتیک ها: به دلیل تغییرات ژنتیکی، این محصولات به ویروس ها و باکتری ها مقاوم می شوند؛ خاصیت آنتی بیوتیکی خود را در بدن اعمال می کنند و از کارایی آنتی بیوتیک های دارویی می کاهند.
5.طعم غیر متداول: به دلیل تغییر در ساختار این محصولات، طعم متفاوتی خواهند داشت.
6. نامناسب از جهت تغذیه ای برای انسان ها: این محصولات باعث ایجاد بیماری های جدید در انسان می شوند و در بسیاری از گونه های حیوانات مانند موش ها و پروانه ها باعث مرگ شده اند.
7.سلاح بیولوژیک: بسیاری از کشورها از این محصولات به عنوان سلاح بیولوژیک برعلیه دشمنان خود استفاده می کنند.
 


موضوعات مرتبط: ، ، ،
برچسب‌ها:
تاريخ : سه شنبه 19 / 2 / 1395برچسب:گیاهان تراریخته, دستکاری ژنتیکی, ترانس ژنتیک, مهندسی ژنتیک, | 6:19 بعد از ظهر | نویسنده : Nasim |

 

Varieties of Cabbage and Eggplant

 

  کلم بروکلی

 

 

 

 

 بادمجان

 

 


موضوعات مرتبط: ، ،
برچسب‌ها:
تاريخ : چهار شنبه 30 / 1 / 1395برچسب:واریته, کلم, بروکلی, بادمجان,, | 7:58 بعد از ظهر | نویسنده : Nasim |

  انگور فرنگی     Gooseberry

           

 

 

نام انگلیسی:    Ribes

     خانواده:  Grossulariaceae

راسته:    Saxifragales

          جنس:       Ribes                 

          نام علمی: Ribes uva-crispa 

                       خاستگاه: مناطق معتدل نیمکره شمالی

 

معرفی:

 

این گیاه از تیره ریبه ساسه و از جنس ریبس بوده و دارای دو گونه عمده بنام انگور فرنگی دانه ریز و انگور فرنگی دانه درشت می باشد. این نوع انگور به صورت وحشی در جنگلها و بیشه های کم درخت اروپا، آُسیا، سیبری و شمال افریقا می روید. در نواحی شمال ایران، ارتفاعات البرز، مازندران به صورت وحشی روئیده میشود. انگور فرنگی درختچه ای است به ارتفاع سه متر، برگ های آن قلبی و به رنگ سبز تیره، گل های آن سفید مایل به سبز روشن به صورت خوشه ای، میوه ی ان کوچک تر از انگور بیدانه ایران است.

 

خواص:

 

- انگور فرنگی سرشار از پکتین است به همین علت سبب سم زدایی بدن می گردد.

- به دلیل داشتن مقادیر بالای ویتامین E از پوست در برابر اشعه مضر UV محافظت نموده و روند پیری پوست را به تاخیر می اندازد.

- موثر بر عروق خونی و سبب جلوگیری از سکته مغزی، قلبی و حملات قلبی می گردد.

- برای درمان کم اشتهایی و کم خونی بسیار موثر می باشد.

- آن را بدون هسته نرم بجویید، یبوست را برطرف می کند زیرا خنک کننده، ملین و مسکن درد است

-  آن را آب بگیرید و میل کنید، عطش های بعد از تب را درمان می کند.

- آن را له کرده و  هسته آن را جدا کرده و سپس کمی شیرین کنید و به کودکان بالای دو سال بعد از غذا بخورانید.  اشتهای آن ها را چند برابر می کند و یبوست آن ها را برطرف می کند.

- برای از بین بردن جوش های چرکی در صورت و بدن، دو قاشق سوپ خوری نرم و خشک شده آن را با دو فنجان آبجوش پانزده دقیقه دم کرده صاف کرده و آن را بنوشید.  تفاله های آن را روی جوش ها بگذارید یک ساعت بعد بشویید تا درمان کامل ادامه دهید.

- چنانچه دچار نقرس میباشید یک قاشق از آن را دم کرده و مرتب بعد از غذا میل کنید.

- برای درمان بواسیر از دم کرده ی آن بعد از هر وعده غذا میل کنید.  ورم ها را برطرف می گرداند.

- برای پایین آوردن اسید اوریک دو قاشق سوپ خوری برگ خشک انگور فرنگی را با یک قاشق سوپ خوری ریشه کوبیده ی شیرین بیان را با یک لیوان آب سرد بجوشانید و سپس پانزده دقیقه دم کرده و بعد از هر وعده غذا بنوشید.

 

 


  


موضوعات مرتبط: ، ،
برچسب‌ها:
تاريخ : سه شنبه 15 / 1 / 1395برچسب:انگور فرنگی, خواص, نام علمی, | 4:12 بعد از ظهر | نویسنده : Nasim |

سیب زمینی شیرین   Sweet Potato       

 

 

 

  سیب زمینی شیرین، گیاهی است چندساله از خانواده Convolvulaceae (نیلوفر صحرایی) که بومی مناطق گرمسیری آمریکا و اندونزی میباشد.امروزه این گیاه به علت داشتن غده های خوراکی در اکثر مناطق دنیا از جمله چین، هندوستان و سایر مناطق اسیا و افریقای شمالی و اروپا كاشته می شود. در کشور ایران در بلوچستان می روید و در برخی مناطق دیگر نیز كاشته می شود و نام محلی آن در بلوچستان « قجر لاهوری » است.

این سیب زمینی  به جز مصرف خوراکی، از آنجایی که دارای برگهای زیبا و رنگارنگ میباشد به عنوان گیاه پوششی و برای مرزبندی و کاشت در باغ نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

 

                               


موضوعات مرتبط: ، ،
برچسب‌ها:
تاريخ : جمعه 4 / 1 / 1395برچسب:سیب زمینی شیرین, تکثیر, خواص, مشخصات ظاهری, | 6:20 بعد از ظهر | نویسنده : Nasim |
.: :.