ابزار منو ثابت

میوه لیچی Lychee
 
 
خصوصیات گیاهشناسی
 
لیچی درختی است مخصوص مناطق حاره، برگ‌های آن پهن بیضی، از دو طرف باریک و نوک تیز و موجی است. گل های آن کوچک، میوه آن قرمز در ابعاد یک سیب است که از آن نوشیدنی معطر و لذیذی تهیه می کنند. پوست میوه آن سرخ و چرم مانند و تیغ تیغی و شبیه به توت فرنگی است.
 
میوه لیچی از نوع شفت بوده و اجزای آن شامل پوست میوه (اگزوکارپ) و گوشت میوه (مزوکارپ) و اندوکارپ بوده که درون اندوکارپ یک بذر وجود دارد. پوست میوه ضخیم، ترد و نسبتاً نرم بوده و رنگ آن برحسب رقم به طور یکنواخت تیره و یا صورتی می باشد و برجستگی هایی به شکل دکمه پهن روی پوست وجود دارد. قسمت گوشتی میوه لیچی آریل نام دارد و به رنگ سفید، آبدار، نیمه شفاف و ژلاتینی بوده و از بذر جدا می باشد.
 
 
 
 
 
گلهای لیچی
 
خواص درمانی
 
 
این میوه برای درمان بیماری های معده و هضم غذا بسیار مفید است.
 
-  در موارد بزرگ شدن غدد و تومورها تجويز می شود.
 
- از ميوه و برگ درخت برای معالجه گزش جانوارن سمی استفاده می شود.
 
- دانه آن تشنگی را تسكين می دهد.
 
- دانه آن اثر خنك كنندگی و قابض و مسكن درد دارد.
 
- دانه آن برای معالجه آماس بيضه مفيد می باشد.
 
-  جوشانده ی گل و پوست درخت و ريشه آن برای غرغره و التيام زخم مفيد می باشد.
 
- در هند و چين دانه و ميوه آن را برای تسكين سرفه می خورند.

- از نظر غذایی این میوه باعث تقویت عمومی بدن می‌شود.

- لیچی به روان شدن گردش خون در بدن کمک می‌کند و خوردن آن از پوست در برابر اشعه ماورای بنفش خورشید حفاظت می‌نماید. این میوه منبع غنی ویتامین «ث» نیز می‌باشد.

-لیچی باعث طول عمر شده و کهولت سن را به تعویق می‌اندازد به همین علت خوردن آن برای سالمندان توصیه می‌شود. اين ميوه کم کالري، بدون چربي اشباع شده و کلسترول و غني از فيبر غذايي است.

-اليگونول (نوعي پلي فنول) موجود در آن خاصيت آنتي اکسيداني و ضدويروسي دارد.

خاصيت هضم کننده دارد.

-از لخته شدن خون و آسيب جدي سلول ها پيش گيري مي کند و تا ۵۰ درصد احتمال سکته بيماران را کاهش مي دهد.

-مس موجود در اين ميوه براي توليد گلبول هاي قرمز لازم است.

-حاوي ماده معدني است که براي رشد استخوان کودکان مفيد است.

 -لیچی سرشار از ویتامین C است به طوری که بررسی ها نشان داده اند با خوردن ۹ عدد از آن، نیاز روزانه یک فرد بزرگسال به این ویتامین تامین خواهد شد. در ضمن منبع املاحی مانند پتاسیم و مس است و به این ترتیب با خوردن آن فشارخون کنترل می شود و احتمال کم خونی ناشی از کمبود مس نیز به حداقل ممکن خود می رسد. در ضمن، لیچی از منابع ویتامین های گروه B است و این ویتامین ها در متابولیسم کربوهیدرات ها، چربی ها و پروتئین دخالت دارند.

ازیاد

 ازدیاد لیچی از طریق بذر به علت تفرق صفات، دوره نونهالی بالا (6سال) و کیفیت پایین میوه توصیه نمی شود. روش تجاری ازیاد آن خوابانیدن هوایی بوده و بهترین زمان انجام این روش در خرداد ماه می باشد که برای بهبود ریشه زایی می توان از IBA استفاده کرد.

 
 
 

 


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:


موضوعات مرتبط: ، ،
برچسب‌ها:
تاريخ : دو شنبه 30 / 5 / 1395برچسب:لیچی, تکثیر, گیاهشناسی, خواص درمانی, | 2:36 بعد از ظهر | نویسنده : Nasim |

.: :.